Recept na zdravé banánové lievance s proteínom

Ak máte hlad alebo hľadáte jednoduchý recept, ktorý si môžete pravidelne pripravovať na raňajky, je jasné, že chcete jedlo, ktoré je chutné, výživné a nie príliš kalorické. Preto vám dnes ponúkneme lahodné banánové palacinky.

Banán je ovocie, ktoré nájdete takmer v každej chladničke. Okrem toho, že je k dispozícii, je aj relatívne lacný. (Aspoň v porovnaní s bobuľovým ovocím.) Je teda pochopiteľné, že sa vo fitness receptoch používa takmer neustále.

Banán ako taký sa však môže po čase prejedť. Koniec koncov, aj keď si každý deň dáte kúsok, po čase sa to pre vás stane rutinou a nudou.

Preto by ste mali vyskúšať tento recept na zdravé banánové lievance s proteínovým práškom.

Banánové lievance s vysokým obsahom bielkovín

recept banánové lievance s proteinom

Budete potrebovať:

  • 2 banány
  • 2 vajcia
  • ½ šálky vanilkového proteínového prášku
  • Nasekaná čokoláda
  • 1 polievková lyžica masla

Banán ošúpeme a nakrájame na menšie kúsky. Potom ho vložte do misky a roztlačte vidličkou. Potom do nej pridajte rozšľahané celé vajcia a proteínový prášok.

Na panvici s nepriľnavým povrchom rozohrejte malé množstvo masla a potom na ňom pripravte jednotlivé lievance. Vrchnú vrstvu posypte čokoládou a v správnom čase lentilky otočte. Smažte asi 1 minútu a podávajte.

Výhody proteínového prášku

Možno si myslíte, že tento recept nepotrebuje toľko proteínového prášku a je v ňom navyše. Skôr ako ho úplne zavrhnete, pozrime sa na jeho výhody.

Proteínový prášok je doplnok, ktorý je neoddeliteľnou súčasťou (nielen) športovej výživy. Za normálnych okolností však väčšina z nás získava bielkoviny z jedla, ktoré máme každý deň na tanieri. Nie vždy však jeme toľko bielkovín, koľko by sme mali. Ľudia, ktorí sa rozhodli pre vegetariánsku alebo vegánsku stravu, musia venovať osobitnú pozornosť bielkovinám.

Používanie proteínového prášku preto môže viesť k ľahšiemu splneniu odporúčaného denného príjmu bielkovín.

Medzi výhody jeho používania patrí:

  • Podpora pri chudnutí
  • Podpora rastu svalov
  • Rýchlejšia regenerácia po športovom výkone

Ako teda vidíte, pridávanie bielkovín do jedál alebo kokteilov má jednoznačne zmysel.

Typy proteínov

Výhody proteínového prášku

 

Dôležité je tiež povedať, že neexistuje nič také ako bielkovina. Ak nedodržiavate žiadne diétne obmedzenia, srvátkový proteín je medzi športovcami najobľúbenejší a nájdete ho prakticky vo všetkých športových obchodoch a obchodoch so zdravou výživou.

Svoje si však nájdu aj vegetariáni a vegáni. Na trhu je aj sójový, konopný a hrachový proteín.

Každý z týchto proteínov má trochu iné vlastnosti. Napríklad sójový proteín je vhodný pre ľudí, ktorí neznášajú laktózu alebo nechcú konzumovať živočíšne produkty. Na druhej strane, niektorí ľudia sú alergickí na sóju, preto môžu siahnuť po hrachovom proteíne, ktorý je jeho vhodnou alternatívou.

Konopný proteín je tiež dobrou alternatívou sójového proteínu a proteínu živočíšneho pôvodu. Niektorí ľudia však môžu mať mentálny blok voči jeho používaniu. (Koniec koncov, hoci sa situácia s konope trochu zlepšuje, je pochopiteľné, že mnohí ľudia sú voči nemu nedôverčiví.)

Používate nejaký proteínový prášok? A ak áno, pridávate ho do banánových placiek?

Zdroje informácií

https://paleomg.com/3-ingredient-simple-protein-pancakes/ – Proteínové lievance s banánom (anglicky)

https://www.medicalnewstoday.com/articles/323093 – Všetko o proteínovom prášku (anglicky)

Vložiť komentár